ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ

Είναι πιθανό, σαν γονέας να υπάρχει κάτι που σας προβληματίζει σε κάποιο τομέα ανάπτυξης του παιδιού σας. Είτε γιατί σας το λέει το ένστικτό σας, είτε γιατί σας εξέφρασε κάποιο προβληματισμό η δασκάλα του ή ο παιδίατρος σας.

Στον χώρο μας ακολουθούνται όλες οι σύγχρονες τακτικές

Δομημένη διδασκαλία, που χρησιμοποιείται συστηματικά για να καταστήσει το περιβάλλον προβλέψιμο, να βοηθήσει το παιδί να κατανοήσει το περιβάλλον και να λειτουργήσει με περισσότερη ασφάλεια

Εναλλακτικό σύστημα επικοινωνίας και έχει στόχο να διδάξει βασικές αρχές αλληλεπίδρασης και επικοινωνίας πριν από την ανάπτυξη της γλώσσας

Γλωσσικό πρόγραμμα το οποίο παρέχει ένα μέσο επικοινωνίας και ενθαρρύνει την ανάπτυξη γλωσσικών δεξιοτήτων.

Χρησιμοποιείται και έως εναλλακτικός τρόπος επικοινωνίας, όπου αυτό κριθεί απαραίτητο. Συνδυάζει τη χρήση προφορικής ομιλίας, νοημάτων και γραπτών συμβόλων.

Είναι μια προσέγγιση η οποία εφαρμόζεται σε παιδιά που δυσκολεύονται στην επεξεργασία των αισθητηριακών πληροφοριών και αυτό δυσκολεύει τη συμμετοχή τους σε δραστηριότητες της καθημερινότητάς τους όπως είναι το παιχνίδι, η αυτονόμηση τους σε δεξιότητες καθημερινής ζωής και οι σχολικές τους δραστηριότητες.

Με την αισθητηριακή ολοκλήρωση το παιδί μαθαίνει να οργανώνει και να επεξεργάζεται τις αισθητηριακές πληροφορίες που δέχεται από το σώμα του (ιδιοδεκτικό, αιθουσαίο σύστημα) και από το περιβάλλον (αφή, ακοή, όραση , γεύση, όσφρηση).

Απλή εκπαιδευτική παρέμβαση για τη βελτίωση της κοινωνικής συνδιαλλαγής στον τομέα της πραγματολογίας. Περιγράφει μια κοινωνική κατάσταση, που είναι προβληματική για το παιδί και παρέχει σαφείς ενδείξεις και οδηγίες για την εκδήλωση κατάλληλων κοινωνικών αντιδράσεων.

Σύγχρονοι μέθοδοι για σύγχρονους Γονείς!

Είναι μια προσέγγιση που βοηθάει τα παιδιά στα πρώιμα στάδια της ανάπτυξής τους να μάθουν τις βασικές αρχές της επικοινωνίας όπως είναι η χρήση και κατανόηση των εκφράσεων του προσώπου και της μη λεκτικής επικοινωνίας, το μοίρασμα του προσωπικού χώρου, η συγκέντρωση και η διάρκεια προσοχής, η εναλλαγή σειράς, η χρήση και η κατανόηση βλεμματικής επαφής κ.ά

Αναπτυξιακή προσέγγιση πρώιμης παρέμβασης. Είναι μια μορφή παιγνιοθεραπείας και αφορά παιχνίδι στο πάτωμα.

Η μέθοδος είναι ένα σύστημα χειρονομιών που η καθεμία αντιπροσωπεύει ένα φώνημα. Οι χειρονομίες αναπαριστούν την οπτική, απτική και κιναισθητική μορφή κάθε φωνήματος και ενισχύουν σημαντικά τη μνήμη εργασίας, ενεργοποιώντας τον οπτικοχωρικό συνδυασμό και το φωνολογικό κύκλωμα.

Είναι αρκετά αποτελεσματική σε παιδιά με σοβαρή Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος, σε παιδιά με Δυσπραξία, και σε παιδιά με Μαθησιακές Δυσκολίες, κυρίως Δυσλεξία

Είναι ένα ψυχοπαιδαγωγικό πρόγραμμα το οποίο χρησιμοποιεί την τέχνη του θεάτρου με αρχές και τεχνικές από θεραπευτικές μεθόδους της ψυχολογίας και έχει σχεδιαστεί προκειμένου να αντιμετωπίζονται οι κοινωνικές και οι επικοινωνιακές δυσκολίες των παιδιών με χαμηλή αυτοεκτίμηση, επιλεκτική αλαλία, ΥΛΑ (Υψηλής Λειτουργικότητας Αυτισμό), Asperger, προβλήματα συμπεριφοράς και ΔΕΠ-Υ

Είναι το αισθητηριακό παιχνίδι που ενώ λερώνει προσφέρει την μοναδική εμπειρία στο παιδί να καθοδηγείται από τις αισθήσεις του ανακαλύπτοντας νέα υλικά και εξερευνώντας τις μοναδικές ικανότητές του ανάλογα με το αναπτυξιακό στάδιο στο οποίο βρίσκεται.

Συμβάλει λειτουργικά στην ενίσχυση των παρακάτω τομέων: αισθητηριακή ολοκλήρωση, κινητική ανάπτυξη, συναισθηματική έκφραση, γλωσσικές δεξιότητες, κοινωνικοποίηση, γνωστική και μαθηματική ανάπτυξη.

Πλεονεκτήματα Βήμα - Βήμα

Ο κοινός μας στόχος και η μεγάλη αγάπη μας για τα παιδιά αποτέλεσε το κίνητρο και έτσι το ταξίδι της αναζήτησης, για όλα όσα μπορούμε εμείς να τους προσφέρουμε, ξεκίνησε με τις σπουδές μας και ολοκληρώθηκε με τη δημιουργία του ψυχοπαιδαγωγικού κέντρου Βήμα-Βήμα το 2021!

Μαζί, στηρίζουμε και αγκαλιάζουμε κάθε ανάγκη που αφορά το παιδί και συνεχίζουμε να επιμορφωνόμαστε ώστε να δημιουργήσουμε ένα πρόσφορο έδαφος για την ανάδειξη όλων των ιδιαίτερων δυνατοτήτων των μικρών μας φίλων!

Γιατί να μας επιλέξετε;

Ο Χώρος μας αποτελείται από θεραπευτές που είναι επιστημονικό καταρτισμένοι εξελίσσονται συνεχώς.

Γιαννάκαινα Δανάη

Λογοθεραπεύτρια - Ειδική Παιδαγωγός

Καδά Γεωργία

Λογοθεραπεύτρια

Βλαχαντώνη Ευθυμία

Εργοθεραπεύτρια

Μυρτώ Ανδρουλάκη

Ψυχολόγος

Μάνος Χρονάκης

Εργοθεραπευτής

Επικοινωνήστε μαζί μας
Ανυπομονούμε να σας ακούσουμε